Håkan Svenneling (Indlæg)

Tietoja

Laji
Indlæg
Puheen numero
211
Speaker role
Venstresocialistiske Grønne Gruppe
Päivämäärä

Herr president! Ja, människohandeln är en av Nordens stora utmaningar. I medborgar- och konsumentutskottet har vi under det senaste året, som Annicka var inne på, fördjupat oss i detta ämne på ett väldigt intressant och bra sätt. För mig har resultatet varit tydligt: Vi kommer aldrig att nå framgång – vi kommer aldrig att nå resultat – om vi inte samarbetar i de nordiska länderna och med de baltiska länderna. Det är nämligen framför allt genom en ökad samverkan vi kan nå resultat.

I går på medborgar- och konsumentutskottets möte beslöts det att vi ska tillsätta en arbetsgrupp inom Nordiska rådet för att arbeta vidare med frågan. Jag hoppas att det blir verklighet och att den gruppen kan leverera bra, skarpa förslag som Nordiska rådet sedan kan anta och ställa sig bakom för att i god dialog med ministerrådet fortsätta att vidareutveckla detta arbete.

Det är nämligen som en polis sa till mig när jag besökte min lokala polisstation: För dem som är människohandlare är Norden en marknad. Det är Norden som är deras destination för sexhandel eller trafficking av olika slag. Därför behöver vi som står upp för lagar och regler se att Norden är samarbetsnivån för att nå framgång.