Annette Lind (Indlæg)

Tietoja

Laji
Indlæg
Puheen numero
206
Henkilö
Speaker role
Udvalget for Kundskab og Kultur i Nordens talsperson
Päivämäärä

Jeg skal gøre det kort, for tingene er ikke gået helt, som vi kunne have ønsket os det, på det her punkt. I 2015 rekommanderede Nordisk Råd de nordiske regeringer at levere en mundtlig redegørelse, som vi skulle have diskuteret på denne session. Det skulle være en redegørelse, som kortlagde og omfattede relevante nordiske koordinerende initiativer og fremtidige tiltag, som skulle gennemføres i Norden – både i forhold til CERT-samarbejdet og i relation til børn og unges mediekompetencer.

Sådan en kortlægning er imidlertid ikke blevet udarbejdet. Det kan vi kun beklage. I Rådet beklager vi naturligvis, at vores rekommandation ikke er blevet efterlevet som lovet. I stedet er der opstået en misforståelse i dialogen med Ministerrådets sekretariat.

Fakta er, at vi derfor ikke kan debattere det her i dag, og at vi heller ikke kan debattere rekommandationen.

Uddannelses- og Kulturudvalget i Nordisk Råd er stadig interesseret i at få en kortlægning og opfordrer Ministerrådet til at gennemføre redegørelsen af konkrete samarbejdsmuligheder i spørgsmålet om børn og unges mediekompetencer i året, der kommer.