Steen Gade (Hovedindlæg)

Upplýsingar

Gerð
Hovedindlæg
Ræðunúmer
291
Notandi
Speaker role
Den Venstresocialistiske Grønne Gruppes talsperson
Dagsetning

Tak. Jeg synes, det var godt, at vi også lige fik vist, at vi jo ikke altid er enige om alt. Det er derfor, vi er politikere. Det er jo også, fordi vi er uenige om mange ting.

Først til ministeren om hele pointen om, at fagministrene skal øge deres samarbejde: Vi støtter stærkt fra gruppens side, at fagministrene øger deres samarbejde, samtidig med at de definerer, hvor det faktisk er, vi er enige. For det, at vi er enige, er jo det, der vil være det vigtige for at påvirke udviklingen. Det var det ene, jeg ville sige.

Men så vil jeg som det andet tilføje, at jeg faktisk mener, det er lige så vigtigt, at fagministrene kommer ind i en tidlig fase, altså når man arbejder med at udarbejde direktiverne. Det er jo faktisk der, beslutningerne tages. Det, som fagministrene nu opfordres til, er, at vi implementerer vedtagelserne, så der ikke skabes nye grænsehindringer, men den vigtigste opgave er jo i virkeligheden at få udformet direktiverne. Så jeg vil opfordre til, at man arbejder videre med det punkt og også med alle de andre områder, hvoraf ministeren nævnte nogle. Forskning og udvikling nævnte også Bertel Haarder før, og der er jeg også enig.

Jeg vil sige, at for eksempel på miljøområdet, men også hvad angår det, der allerede foregår på SmartNet og energisiden, vil der være nogle nye og store potentialer. Bioøkonomi vil også være et af dem. I morgen skal vi drøfte temaet om energilagring, hvor det nordiske ekstraudbytte kan være stort, hvis vi får det formuleret fælles nordisk og derefter i fællesskab også sørger for, at der bliver en finansiering og en tilknytning til EU.

En sidste bemærkning må i forlængelse af det, Bertel Haarder sagde, blive – og det er så helt privat – at vi på en eller anden måde alle sammen er medlemmer af EU, men der er nogle, der helst vil sige, at de ikke er medlemmer. I hvert fald er vi alle berørte.