Ellen Trane Nørby (Indlæg)

Informasjon

Type
Indlæg
Tale nummer
212
Speaker role
Danmarks Børn, Undervisning og Ligestillingsminister
Dato

Tak for kommentarerne, også for de meget positive kommentarer. Jeg er fuldstændig enig med Annicka i, at civilsamfundet spiller en vigtig rolle. Jeg nævnte også ngo’erne. Og jeg er fuldstændig enig i, at vi her har at gøre med en gruppe, som meget ofte har tabt deres tillid til myndighederne, fordi de kommer fra hjemlande, hvor myndighederne nogle gange også er en del af problemet, fordi de er med til at understøtte nogle af de bagmænd, som tjener frygtelig mange penge på den handel med mennesker, som vi ser globalt.

Der er ingen tvivl om, at menneskehandelen til prostitution er stor, men det bør ikke få os til at glemme den del, der handler om menneskehandel med børn. Jeg er meget enig i det, som Henrik Brodersen sagde om, at der også er nødt til at være et fokus på de børn, der udsættes for menneskehandel. Vi ved, at det foregår til tvangsarbejde; vi ved, at det foregår til tiggeri, og at der også sker en systematisk mishandling af børn, for at de bedre kan sidde og tigge på gader i europæiske lande. Og den form for slavehandel, som vi ser på det her område, er fuldstændig uacceptabel.

Jeg glæder mig til, og jeg hilser det velkomment, at der på det her område kommer en arbejdsgruppe under Nordisk Råd. Jeg er helt sikker på, at jo flere gode kræfter vi lægger sammen, jo længere kan vi nå i indsatsen for at bekæmpe menneskehandel i Norden, og jo bedre kan vi også styrke vores indbyrdes samarbejde i forhold til at få de bedste ideer og den bedste viden til at gå på tværs af de nordiske lande.