Christian Juhl (Svar på replik)

Information

Typ
Svar på replik
Tal nummer
351
Speaker role
Venstresocialistiske Grønne Gruppe
Datum

Jeg er fuldstændig enig med taleren. Jeg er modstander af vold, jeg er modstander af, at man bruger den slags metoder, som bliver brugt på begge sider ─ det er fuldstændig rigtigt.

Jeg vil dog minde om, at det er meget asymmetrisk; jeg vil dog minde om, at Israel er den store, stærke og besættende part, som har hovedansvaret for at finde en løsning. Det bør være den stærkeste part, besætteren, som tager det første skridt til en fredelig løsning, og derfor anklager jeg mere Israel, end jeg anklager palæstinenserne. Palæstinenserne har ikke en chance. De unge mennesker har ikke en chance for at tro på, at nogen vil komme og hjælpe dem, så længe de oplever den uretfærdighed i hverdagen, som de oplever, med børn i fængsler, med vilkårlig vold fra militæret i Israel.

Jeg vil ikke undskylde terror, jeg er fuldstændig enig med dit synspunkt, men jeg vil bare sige, at man i nogle situationer kan opleve både terror og folk, der griber til våben i panik over, at ingen reagerer. Og hvis vi ikke reagerer, er vi medskyldige.