Detta innehåll är inte tillgängligt på ditt valda språk, vi visar det på Danish.

Reykjavik Chamber Orchestra

I begyndelsen af 1970´erne vendte en gruppe unge musikere hjem til Island efter studier i udlandet for at spille i Iceland Symphony Orchestra og for at undervise ved the Reykjavík College of Music.

Blandt disse unge musikere følte man et behov for at kunne blive udfordret ved regelmæssigt at give koncerter, hvorved man samtidig kunne give det islandske publikum lejlighed til oftere at høre koncertopførelser af kammermusik fra Barokken til vore dage.

Dette var baggrunden for at Reykjavík Chamber Orchestra blev dannet med 12 deltagende musikere i 1974 under ledelse af violinisten Rut Ingólfsdóttir.

Efter 30 års virke må man sige, at denne dobbelte målsætning i høj grad er blevet opfyldt.

Orkestret optræder i grupper fra 3 til 35, afhængig af de konkrete koncertprojekter, og de bevæger sig ubesværet indenfor de nævnte perioder.

På den ene side modtog de i 2004 the Icelandic Music Award for deres indspilning af J.S. Bachs Brandenburg koncerter.

Og på den anden side har de givet islandske førsteopførelser af en lang række moderne klassikere af komponister som fx Schönberg, Messiaen, Walton, Stockhausen, Lutoslawski, Gubaidulina og Boulez.

Hertil kommer portrætkoncerter med værker af Pärt, Górecki og Jón Leifs.

Mange islandske og nordiske komponister har skrevet værker til orkesteret. Værker, de har opført på turnéer rundt i Europa, og som orkesteret i de seneste godt 10 år har dokumenteret på en imponerende række cd indspilninger.

Blandt orkesterets bemærkelsesværdige optrædener i udlandet kan nævnes EXPO 1998 i Lissabon, EXPO 2000 i Hannover samt rejser til Kina og Japan.

Ensemblet har samarbejdet med flere betydningsfulde dirigenter, bl.a. Paul Zukofsky, Reinhard Goebel og Vladimir Ashkenazy.