Steingrímur J. Sigfússon (Spørgsmål)

Informasjon

Type
Spørsmål
Tale nummer
269
Dato

Fru præsident. Mit spørgsmål går til den danske samarbejdsminister. Det kunne være interessant at spørge ministeren, om hun synes, det er retfærdigt, at Danmark fik stort set alle priser i går aftes (latter i salen), men faktisk går mit spørgsmål på den danske holdning til køb af seksuelle tjenester og kampen mod menneskehandel.

Vi havde jo i går aftes redegørelsen fra Nordisk Ministerråd om kampen mod menneskehandel. Og for Islands vedkommende står Island på en liste som et af de to lande i verden, hvor der er mindst slaveri – og det her med menneskehandel er jo de moderne tiders slaveri. Grunden til, at Island står på listen, er, at man ikke kan sikre, at der ikke findes menneskehandel. Nu er det sådan, at Danmark har en anderledes lovgivning og en anden politik, når det kommer til for eksempel køb af seksuelle tjenester.

Jeg vil gerne spørge den danske minister: Synes hun ikke, at vi har behov for at harmonisere lovgivningen i Norden, så vi kan gøre en fælles indsats? Og kan Danmark ikke følge i Sveriges og Islands spor og gøre køb af seksuelle tjenester ulovligt?