Jan Lindholm (Replik)

Informasjon

Type
Replik
Tale nummer
296
Person
Speaker role
Midtergruppen
Dato

Fru president! Just det här med tidig information är någonting som vi lider brist på. När vi i Mittengruppen har jobbat med tanken på ett eventuellt Brysselkontor har vi – så var det åtminstone för mig, och jag tror även för de andra – upptäckt att de nordiska parlamenten redan har en tjänsteman där. EU är ett regeringssamarbete. Jag har suttit i den svenska riksdagen i tolv år, och jag har aldrig fått någon information från denna tjänsteman. Jag vet inte hur det är för övriga ledamöter som har suttit länge i sina parlament och hur mycket nytta ni har haft av tjänstemannen.

När det gäller vår diskussion om en sorts kontor för oss finns det alltså redan rätt mycket folk i Bryssel som jobbar åt oss parlamentariker men som gör det var och en gentemot de enskilda parlamenten.

Jag förstår att ni som sitter i regeringen har bra information, för EU är som sagt i första hand ett regeringssamarbete. Men för oss som sitter i parlamenten skulle det nog vara en fördel om resurserna slogs ihop. Då kanske vi skulle få information därifrån, vilket ju borde ha varit syftet.