Her er de nominerede til Nordisk Råds musikpris 2024

28.05.24 | Nyhed
Fotograf
norden.org
12 værker er nomineret til Nordisk Råds musikpris 2024 for deres høje kunstneriske niveau. Der er både album med jazzmusik, folk, filmmusik, symfonier og koncerter, som er skabt af musikere fra de nordiske lande. Vinderen offentliggøres den 22. oktober.

Årets nominerede giver os mulighed for at fordybe os i en bred tematisk palet af nordisk musik med blandt andet et 20 minutter langt orkesterværk, som belyser de seneste cirka 600 millioner års artsrigdom og massedød, et Grammy-vindende album af Islands mest streamede artist samt et værk, som udgør et altid levende artistisk system, og mange andre lige så værdifulde nomineringer. 


Her er de nominerede:

Danmark

Finland

Færøerne

Island

Norge

Sverige

Åland

 

Det er medlemmerne af bedømmelseskomitéen for Nordisk Råds musikpris, som har nomineret de 12 værker.
 

Vinderen offentliggøres den 22. oktober

Vinderen af Nordisk Råds musikpris offentliggøres i en tv-udsendelse den 22. oktober, som kan ses i alle de nordiske lande. Ved prisuddelingen under Nordisk Råds session i Reykjavik i uge 44 modtager vinderen prisstatuetten "Nordlys". Prissummen udgør 300.000 danske kroner.

Om Nordisk Råds musikpris

Nordisk Råds musikpris, som er blevet uddelt siden 1965, skal vække opmærksomhed om skabelse og udøvelse af musik på højt kunstnerisk niveau. Hvert andet år gives prisen til et værk af en nulevende komponist, og hvert andet år gives prisen til et ensemble eller en artist. I år gives musikprisen til et værk af en komponist.

Om Nordisk Råds priser

Nordisk Råd uddeler hvert år fem priser: litteraturprisen, filmprisen, musikprisen, miljøprisen og børne- og ungdomslitteraturprisen. Formålet med Nordisk Råds priser er at anerkende betydningsfulde kunstneriske indsatser samt at øge interessen for det nordiske kulturfællesskab og det nordiske miljøsamarbejde.