The content is not available in your chosen language, we are displaying it in Swedish instead.

Susanne Andreasen blir ny direktör för Nordens institut i Grönland

16.08.24 | News
Susanne Andreasen tillträder som direktör för NAPA den 1 september.

Susanne Andreasen tillträder som direktör för NAPA den 1 september.

Photographer
Jonas Nilsson / Norden.org

Susanne Andreasen tillträder som ny direktör för NAPA den 1 september.

Susanne Andreasen blir ny direktör för Nordens institut i Grönland, NAPA. Andreasen har lång erfarenhet inom kultur-och teaterbranschen i Grönland.

Susanne Andreasen var bland annat teaterchef på Grönlands nationalteater (Nunatta Isiginnaartitsisarfia) åren 2016-2023 med överordnat ansvar för teatern och skådespelarskolan. Sedan oktober 2023 har hon varit ledare för kulturfestivalen Suialaa Arts Festival (tidigare Nuuk Nordisk Kulturfestival). 

Hon har också bland annat varit egenföretagare inom projektledning, samt undervisare och arrangemangskoordinator i Katuaq – Grønlands Kulturhus. 

Andreasen har en kandidatexamen i dramaturgi från Aarhus Universitet och en akademisk utbildning i ledarskap.

- Jag ser väldigt mycket fram emot att lyssna på konstnärer och kulturutövare och att kunna stödja och utveckla branschen tillsammans med dem. Jag anser att både NAPA som institution och visionen om att arktiska perspektiv ska ses och erkännas i Norden är viktig, säger Susanne Andreasen.

Andreasen tillträder som direktör för NAPA den 1 september. Hon efterträder Søren Würtz.

NAPA är en kulturinstitution under Nordiska ministerrådet och har sitt kontor i Grönlands huvudstad Nuuk. NAPA utvecklar, stödjer och stimulerar det grönländska och nordiska kulturlivet med särskild inriktning på barn och unga.

 

Contact information