Richard Jomshof (Svar på replik)

Tietoja

Laji
Vastauspuheenvuoroon annettu vastaus
Puheen numero
122
Henkilö
Speaker role
Uden for partigruppe
Päivämäärä

Det finns mycket att säga om det du säger nu. Först och främst satsar vi ungefär 9 miljarder mer på katastrofhjälp än vad ni och den svenska regeringen gör. Det är väl värt att poängtera.

Vad gäller dessa listor finns det flera svenska tidningar som har publicerat exakt samma listor; det är alltså vanlig information. Att man gjorde det från SD Lunds sida handlar om att man helt enkelt vill att vanliga medborgare ska ha möjlighet att överklaga dessa asylboenden. Det är det ena.

Det andra är att inget av de boenden som har brunnit har funnits med på den så kallade listan. Däremot kanske de finns med på listor som har publicerats i vanliga svenska tidningar. Men jag har inte hört att ni har kritiserat dem för att de har gjort exakt samma sak.

Vi vet också att det finns två fall där det har brunnit, och i det ena fallet var det i själva verket en asylsökande själv som tände på. I medierna kunde vi i går läsa om ett annat fall där det har brunnit, och där kunde man konstatera att det hade börjat brinna inne på förläggningen.

Det är precis så här svenska socialdemokrater och övriga partier jobbar. De är inte intresserade av fakta. De är bara intresserade av att skuldbelägga, att försöka bygga halmdockor och att skjuta bredvid. Det är precis därför situationen är så allvarlig i Sverige. Man har ingen kontroll på situationen över huvud taget. Det är därför det ser ut som det gör i förort efter förort i kommun efter kommun.

Vi kan också konstatera att många av oss som är företrädare för Sverigedemokraterna i själva verket är människor som kommer ifrån de här andra partierna. Många av oss har varit ganska liberala tidigare. Vi har kanske delat er uppfattning men har insett att den politik ni för är skadlig. Jag säger bara att jag hoppas att övriga nordiska länder inte gör samma sak.