ESDH-seniorrådgivare till Nordiska ministerrådet

Har du lust att arbeta med systemadministration, projektledning av implementering och leverantörshantering i en spännande internationell miljö med kollegor från hela Norden? Vill du vara en central del av driften och processerna i vår elektroniska arkivering, ärendehantering och mötesdokumentation? Då är detta tjänsten för dig. Nordiska ministerrådet söker en seniorrådgivare ansvarig för vårt elektroniska ärende- och dokumenthanteringssystem.

Tjänsten och teamet
Som tjänsten är placerad nu så kommer du att ingå i IT & Serviceteamet, som är ett litet sammansvetsat team med sex trevliga kollegor som alla har utveckling och stöd i sitt dna.

Teamet håller på att genomföra en större uppgradering och standardisering av vårt elektroniska ärende- och dokumenthanteringssystem, som är baserat på Public 360 och tillhörande applikationer. Du kommer att ansvara för:
  • Projektledning
  • Underhåll av diarieplan
  • Övning/utbildning och ledning av Nordens hus superanvändarorganisation
  • Analys och utveckling av digitalt stöd av utvalda processer
  • Nordens hus samarbete med Rigsarkivet gällande arkivering.

Utöver ovannämnda uppgifter ska du tillsammans med närmaste chef arbeta med IT-portföljförvaltning och se till att dokumentation och processer på det övriga IT-området är uppdaterade och korrekta.

Kravprofil
  • Du ska ha en relevant akademisk bakgrund (t.ex. en masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande) och minst sex års relevant yrkeserfarenhet, gärna inom offentlig förvaltning eller internationella organisationer
  • Dokumenterad erfarenhet av
    • administration av elektroniska ärende- och dokumenthanteringssystem samt solid kunskap om GSPR
    • it-projektledning
    • digital ärendehantering, inbegripet förståelse av vikten av bra metadata och kvalitetssäkring av data
  • Vi lägger stor vikt vid att du är kreativ och lösningsorienterad, och att du snabbt kan sätta dig in i komplexa frågor
  • Du ska både kunna arbeta självständigt och vara bra på att samarbeta med andra och ha goda sociala färdigheter

Observera att för anställning krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna. Du ska dessutom kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på ett av sekretariatets tre officiella arbetsspråk: danska, svenska eller norska. Du kan även uttrycka dig såväl skriftlig som muntligt på engelska.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder särskilt stöd för etablering till alla som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.

Se mer om En karriere i det nordiske samarbeidet och en Kortfilm om relocation service
 
Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre saksansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 130 anställda. För mer information, se www.norden.org.

Som medarbetare på Nordiska ministerrådets sekretariat förväntas du arbeta efter våra kärnvärden för medarbetarskap som syftar till att tydliggöra de värden som ska prägla medarbetarskapet. Våra kärnvärden för medarbetarskap hittar du som centrala kvalifikationer här.

Vi ser fram mot din ansökan
Önskar du att veta mer om tjänsten kan du kontakta IT- og Serviceleder Anders Trolle på mail andtro@norden.org eller mobil: +45 41 72 76 09 eller CFO Gerner Oddershede på gerodd@norden.org eller mobil: +45 27 10 94 38. Önskar du veta mer om anställningsvillkor kan du kontakta hr@norden.org.

Sista ansökningsdatum
Sista datum för ansökan är 4 augusti 2024. Intervjuer förväntas genomföras under vecka 32.

Mångfald
Vi tillämpar ett inkluderande rekryteringsförfarande och uppmanar alla att söka, oavsett bakgrund. Vi värdesätter skilda perspektiv, erfarenheter och kulturer och anser att skickliga medarbetare med olika livserfarenheter är avgörande för att vi ska kunna uppnå vår gemensamma nordiska vision och våra mål.

Tietoja

Titel

ESDH-seniorrådgivare till Nordiska ministerrådet

Organisation

Nordiska ministerrådets sekretariat

Stad

Köpenhamn

Ansökningens sista datum

2024-08-04 23:59

Anställningsvillkor

Nordiska villkor

Jobb kategori

Seniorrådgivare

Kontaktpersoner

Önskar du att veta mer om tjänsten kan du kontakta IT- og Serviceleder Anders Trolle på mail andtro@norden.org eller mobil: +45 41 72 76 09 eller CFO Gerner Oddershede på gerodd@norden.org eller mobil: +45 27 10 94 38. Önskar du veta mer om anställningsvillkor kan du kontakta hr@norden.org.