Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Swedish.

Sveriges miljöminister öppnar nordisk konferens om hållbarhet

11.09.24 | Nyhet
Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Fotograf
Magnus Fröderberg/norden.org

Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Den 15 oktober samlas en rad aktörer inom hållbarhet till Stockholm. Då ordnar forskningsinstitutet Nordregio en nordisk konferens om hållbara livsstilar. Öppningstalare är Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.

Konferensen markerar avslutningen på Nordiska ministerrådets Sustainable Living-program, som finansieras av ministerrådet och koordineras av Nordregio. 

Syftet med programmet är att främja hållbara livsstilsval genom ett helhetsperspektiv. Det avspeglas också på upplägget för konferensen Sustainable Living Summit. Under konferensdagen bjuds det på en bred palett av ämnen, allt från ungdomsfrågor och utbildning till livsmedelssystem, kultur och jämställdhet. Med är också nordiska miljömärkningen Svanen.

Deltagarna får ta del av ny forskning, paneldiskussioner, praktiska workshops och kulturinslag – bland annat re-designad modevisning samt talkshow med ståuppkomiker. Tanken är att konferensen ska ge deltagarna verktyg och inspiration att främja hållbara val på alla beslutsnivåer.

Bland deltagarna på konferensen finns politiker, beslutsfattare, företag, konsumenter, akademiker, ungdomar och andra intressenter.

Del av nordiska visionen

Sustainable Living-programmet och konferensen är en del av Nordiska ministerrådets vision om att Norden ska bli världens mest hållbara och integrerade region till 2030. 

Sverige är ordförandeland i Nordiska ministerrådet i år och visionen är vägledande för det svenska ordförandeskapet. I det svenska ordförandeskapsprogrammet sägs bland annat att Sverige kommer att fortsätta arbetet för att Norden ska vara ledande i den gröna omställningen och en globalt konkurrenskraftig och socialt hållbar region.

Konferensen är öppen för allmänheten, men det krävs anmälan för dem som vill delta på plats i Kulturhuset i Stockholm. Antalet platser är begränsat. 

Konferensen streamas också live på nätet. Språket är engelska.

Kontakt:

Åsa Ström Hildestrand

asa.hildestrand@nordregio.org

+46 73928 1896