Dette innholdet er ikke tilgjengelig på språket du har valgt. Vi viser det på Danish.

Nordisk Samarbejde og Dansk Ungdoms Fællesråd lancerer ungdomspulje for klima og biodiversitet

02.09.24 | Nyhet
nordisk pulje for biodiversitet
Fotograf
Dansk Ungdoms Fællesråd
Den nye nordiske pulje skal yde økonomisk støtte til ungeledte projekter og aktiviteter i Norden med fokus på klima og biodiversitet. Puljen åbner i dag.

Puljen, der har fået navnet Nordisk Ungdomspulje for Biodiversitet og Klima, er blevet til i en bred politisk aftale mellem Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd og er etableret i samarbejde med DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd, som også forvalter puljen. 

Det har været vigtigt at rammerne blev til i fællesskab med de unge, for de unge og på de unges præmisser.

- Vi er glade for at lancere denne pulje med DUF som partner. Støtte til ungdommens engagement i klima og biodiversitetsdagsordenen er aldeles vigtigt. Samtidig er puljen et eksempel på meningsfuld ungeinddragelse, som er af høj prioritet i det nordiske samarbejde. Jeg vil derfor gerne sige stor tak til alle involverede parter, siger Dan Koivulaakso, Afdelingschef i Vækst og Klima i Nordisk Ministerråd.

- I DUF er vi glade for at indgå et samarbejde med Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd om en ny, nordisk pulje for unge om klima og biodiversitet. DUF har igennem de seneste fem år arbejdet for at fremme nordisk samarbejde og partnerskaber med unge i spidsen. Med den her pulje bliver det muligt at engagere sig konkret i klima og biodiversitet, som er nogle af de vigtigste dagsordener for unge. Samtidig med at vi fortsætter det vigtige arbejde for at skabe tættere bånd blandt unge på tværs af Norden, udtaler DUFs forkvinde Christine Ravn Lund. 

Bred politisk aftale

Forslaget til puljen blev udarbejdet af Nordisk Råds Udvalg for et Holdbart Norden i fællesskab med Ungdommens Nordiske Råd og blev vedtaget af et enigt Nordisk Råd på Nordisk Råds Session i København i 2021. 

- Efter omfattende involvering af repræsentanter fra nordiske ungdomsorganisationer og -bevægelser i arbejdet med at udforme puljen, er det en stor fornøjelse at se puljen lanceret i dag. De yngre generationer har masser af gode ideer og forslag til konkrete løsninger i kampen for at standse biodiversitet og klimaforandringerne og denne pulje betyder, at endnu flere bliver realiseret, siger Tove Elise Madland, ordfører for Nordisk Råds Udvalg for et Holdbart Norden

Puljen vil yde tilskud til en bred vifte af aktiviteter som fx oplysningskampagner, ture i naturen, seminarer, rollespil og udvikling af fælles klimapolitik. 

Puljen åbner i dag d. 2. sept. 2024.

banner - biodiversitetspulje ungdom
Fotograf
Dansk Ungdoms Fællesråd

Fakta:

  • Puljen støtter aktiviteter og projekter afholdt i Norden, som tager udgangspunkt i klima- og biodiversitetsspørgsmål og som styrker mødet mellem unge på tværs af Norden.
  • Puljen kan søges af unge mellem 15-30 år fra alle de nordiske lande. (Danmark, Finland, Færøerne, Grønland, Island, Norge, Sverige og Åland)
  • Der kan søges mellem 25.000-250.000 DKK 
  • Puljen består af 3.054.000 DKK, som uddeles over to uddelingsrunder.
  • Puljen åbner 2. september 2024
  • Første puljefrist: 27. oktober 2024

Læs mere om det Nordiske Samarbejdes arbejde med at sikre unges stemmer i de internationale biodiversitetsforhandlinger her: 

Ressourcer

Nordisk Ministerråd har udarbejdet en række ressourcer, der kan inspirere og guide til at sikre meningsfuld ungeinddragelse.